real-estate-tag-line

Diemelsee

De Diemelsee is een heerlijk meer, omringt door bergen en bossen. Hier kan men een rondvaart nemen, zeilen, kanoën, waterfietsen, elektrische boot varen, duiken, zwemmen, vissen.

Voor uitgebreide informatie zie www.diemelsee.de

Hennesee 5 diemelsee1

ZWEMMEN
Aan de Diemelsee zijn diverse gezellige strandjes te vinden met speeltuintjes en paviljoens. Hier kunnen zowel jong als oud heerlijk van de zon genieten.

ZEILEN
De Diemelsee is met een wateroppervlak van 1,65 km2 erg geschikt voor zeilers. Zeilboten met een lengte tot 15 meter zijn toegestaan. Schepen met een lengte bovend e 5,5 meter zijn meldingsplichtig.

 

ROEIEN / WATERFIETSEN / ELEKTRISCHE BOOT
diemelsee2

Wie een stukje wil varen kan een roeiboot, een waterfiets of een elektrisch bootje huren. Er zijn verhuurbedrijven aan de kant van helminghausen (Bootsverleih Koch) en aan de kant van Heringhausen. (Bootsverleih Reimann).
Bovendien kan de DIemelsee worden verkend aan boord van het Fährschiff St.Muffert.

 

 

duiken

 

 DUIKEN Ongeveer 100 meter van de stuwdam aan de voet van de Eisenberg ligt de Duikersbocht. Hier is de oever relatief steil, en is het zicht onder water goed. In het naburige Messinghausen ligt het onder duikers bekende ‘blauwe meer’. Het meer is een ondergelopen kalkmijn, op een hoogte van bijna 500 meter en is beroemd door haar ongebruikelijk heldere water. Het zicht is ongeveer 20 meter, en er kan gedoken worden naar een diepte van maximaal 45 meter.

 

 

kano

KANO

diemelsee3

Men kan op de Diemel per kano talrijke stroomversnellingen afvaren, naar Padberg en Bredelar., zelfs naar Marsberg of indien gewenst in de richting Warburg. De Diemel is een unieke natuurlijke wildwater rivier, vol bochten, met stroming,. Vanuit een kano ervaart u de prachtige natuur vanuit een heel ander perspectief.

 

 

 

 

VISSEN

diemelsee

In de Diemelsee kan het hele jaar met veel succes gevist worden. Het seizoen begint met het vissen op roofdieren zoals de snoek. Hetzij vanaf het ijs, vanaf de oever, of vanuit een boot.

  • In het voorjaar wordt op baars gevist.
  • In juni kan de snoekbaars weer gevangen worden. Ook palingen, forellen, kopvoorns en zeelt zijn dan een populaire bijvangst.
  • Vanaf midden juli wordt gevist op snoek, snoekbaars, baars, en paling.
  • Door de dalende temperaturen groeien vanaf september de kansen op het vangen van een grote roofvis.
  • Oktober, november en december zijn de beste maanden voor het vangen van roofvis.Wanneer de Diemelsee met door een dikke ijslaag is bedekt is het de beurt aan de ijsvissers. Dik ingepakt vangen ze voornamelijk snoek en snoekbaars.

Hengelbenodigdheden vindt u bij:

Angelparadies Diemelsee, Padberger Straße 19, Helminghausen, Tel. 02991/908309
Angelgeräte Koch, Am Knochen 1, 34519 Diemelsee-Heringhausen, Tel. 05633/5290
Gaststätte Immenhof, 34519 Diemelsee-Heringhausen, Seestraße 28, Tel 05633/321