real-estate-tag-line

Skigebied Willingen

De Alpen in het klein

In het kleine dorp Willingen vind je prachtige panorama’s, brede pistes, een dalafdaling van 2 kilometer en een unieke en ultramoderne gondelbaan van 1,4 kilometer… de Alpen in het klein dus, maar dan veel goedkoper en vlakbij Nederland. Een ideale en betaalbare plek voor beginnende en gevorderde wintersporters.

Er wordt dit jaar (2018) ook weer volop gewerkt aan vernieuwingen:
De sleepliften Köhlerhagen I en II worden komende zomer na meer dan 50 dienstjaren afgebroken en vervangen door de nieuwe 8-persoons K1 stoeltjeslift. De nieuwe K1 lift van Doppelmayr is de eerste 8-persoons stoeltjeslift van het type D-Line in de wereld. Vanaf volgend seizoen kan de lift maar liefst 3600 wintersporters per uur gaan vervoeren. Vanzelfsprekend zijn de stoeltjes ook voorzien van een kap en stoelverwarming. De lift zal zowel tijdens de winter als zomer gaan draaien en de opening staat gepland voor december 2018.

TIP voor skilessen:

Hollandse skischool in Willingen:
http://www.skischool-willingen.de/

aktuele ski en sneeuw informatie vind je op: http://www.skigebiet-willingen.de/

images

Willingen staat garant voor sneeuwzekere pistes en een familievriendelijk aanbod. De wintergasten kunnen zeven kilometer besneeuwde pistes verwachten. Meer dan 100 moderne sneeuwkanonnen besneeuwen de hellingen en zorgen voor perfecte wintersportpret tijdens meer dan 100 skidagen van december tot maart.
22 skiliften met 18 kilometer afdaling, meerdere kinderparadijzen, vier transportbanden, moderne skiverhuur en DSV-skischolen, het “handsfree”-toegangssysteem bij de skiliften, floodlight skiën op woensdag, vrijdag en zaterdag – dat klinkt als een leuke wintersport.

Ook bij de langlaufers is Willingen een begrip. In de geboorteplaats van de langlauflegende Jochen Behle zijn meer dan 100 km geprepareerde loipes, klassiek als ook skating. Winterse wandelingen, sneeuwschoenwandelen, rodelpistes, arrensledetochten, indoor-ijsbaan en après-ski ronden het wintersportaanbod af.

Tourist-Information Willingen
Am Hagen 10
34508 Willingen

Telefoon: +49 (0)5632 – 9694353
willingen@willingen.de
www.willingen.de
www.viessmann-winterpark.de

verhuur ski’s en snowboards in Willingen http://www.snow-bike-willingen.de/winter